email-3249062_960_720

Kako poslati račun?

Ali ste vedeli, da lahko v programu e-racuni.com račune kupcem pošiljate na različne načine? Če niste, si poglejte, kako lahko to storite.

Program vam omogoča pošiljanje računa na več načinov: pošiljanje dokumenta preko elektronske pošte, pošiljanje povezave do dokumenta preko lastnega programa elektronske pošte, oddajanje dokumenta v tiskanje in pošiljanje s pošto, pošiljanje preko SMS sporočila, elektronsko pošiljanje preko UJP ter pošiljanje elektronskih računov preko ZZI bizBox.eu. Ko izstavite račun, kliknite na “Pošlji” in odprli se vam bodo načini za pošiljanje.

b1-2

1. Pošiljanje dokumenta po e-mailu

Ta način je primeren takrat, kadar želite račun poslati kot priponko preko e-maila. Ob kliku na to možnost se vam odpre okno za pošiljanje, v katerega vnesete e-mail pošiljatelja in prejemnika, zadevo ter poljubno spremno besedilo. Račun, ki ga želite poslati, se vam bo že označil kot priponka, s klikom nanj pa lahko tudi preverite, da pošiljate pravega. Poljubno lahko dodate še kakšno drugo datoteko iz računalnika. S klikom na “Pošlji e-mail” bodo tako označene datoteke poslane na prejemnikov elektronski naslov.

b2

2. Pošlji povezavo do dokumenta preko lastnega programa za e-mail

Račun lahko pošljete tudi preko elektronske pošte kot povezavo. S klikom na to funkcijo se vam odpre vaš prednastavljen e-mail program, v katerem se bo izpisala povezava do računa, poljubno pa lahko še dopišete spremno besedilo. Prejemniku se bo s klikom na povezavo odprl poslan račun.

b3

3. Oddaj dokument v tiskanje in pošiljanje s pošto

V našem programu vam ponujamo tudi možnost, da svoje dokumente pošljete nam in vam jih mi natisnemo ter po pošti pošljemo vašim strankam. To storite s klikom na “Oddaj dokument v tiskanje in pošiljanje s pošto” Odpre se vam okno, v katerem vnesete naslov vaše stranke in izberete način tiskanja – črnobeli tisk kuverte in vsebine ali barvni tisk kuverte in vsebine. Izberete lahko tudi kašne dodatne dokumente, ki jih želite poslati. Tako vam ni potrebno imeti lastnega tiskalnika za tiskanje računov, saj za vas to storimo kar mi.

b4

4. Pošlji SMS

Račun lahko pošljete tudi preko SMS sporočila. Ko kliknete to funkcijo, se vam odpre okno, kamor vnesete telefonsko številko stranke in poljubno vpišete spremno besedilo. Vaša stranka bo preko SMS sporočila dobila povezavo do računa. Pri tej možnosti bodite pozorni, da imate na svojem računu dovolj dobroimetja za pošiljanje SMS sporočila.

b5

5. Pošlji elektronsko preko UJP

Iz spletnega programa e-racuni.com lahko elektronske račune za proračunske uporabnike pošljete direktno na portal UJP. Program e-racuni.com je registriran kot uradni ponudnik elektronske poti, tako da za posredovanje elektronskih računov ne potrebujete nikakršnih dodatnih certifikatov ali dodatne programske opreme.

Ko izstavite račun kupcu, ki je proračunski uporabnik, se vam bo v meniju za pošiljanje dokumenta avtomatično dodala možnost za posredovanje računa na UJP. Program uporablja uradni register proračunskih uporabnikov in tako avtomatično zazna, ali je kupec proračunski uporabnik.

b6

Ko nato kliknete na izbiro za pošiljanje, se vam prikaže naslednja vnosna maska, kjer je večina znanih podatkov že predizpolnjenih. Podatke lahko sedaj preverite in po potrebi dopolnite.

b7

6. Pošiljanje elektronskih računov preko ZZI bizBox.eu

Iz spletnega programa e-racuni.com lahko elektronske račune pošljete tudi preko ZZI bizBox.eu. Ta prehod se uporablja v primeru, če vaš poslovni partner želi prejemati elektronske račune znotraj sistema bizbox.eu.

Preden pričnete s pošiljanjem elektronskih računov preko ZZI bizBox.eu, se je potrebno registrirati na njihovi spletni strani: bizBox.eu.

Po uspešni registraciji je potrebno v e-racuni.com vnesti uporabniško ime in geslo, ki ste ga registrirali za vaše podjetje. To storite v meniju “Nastavitve” –> “Nastavitve podjetja” –>”Nastavitve spletnih storitev drugih aplikacij” –> “Elektronski računi ZZI bizBox.eu“.

b8

Ko izstavite račun kupcu in predhodno uspešno vnesete prijavne podatke za ZZI bizBox.eu, se vam bo v orodni vrstici v meniju za pošiljanje dokumenta pojavila možnost “Pošiljanje preko ZZI bizBox.eu“.

b9

Ko nato kliknete na izbiro za pošiljanje, se vam prikaže naslednja vnosna maska, kjer je večina znanih podatkov že predizpolnjeih. Podatke lahko sedaj preverite in po potrebi dopolnite.

b10

Komentarji na “Kako poslati račun?

  1. Mislim da bi bilo zelo uporabno, če bi tudi preko e-maila lahko iz sistema pošiljali različne formate računa, saj lahko sedaj samo en (klasičen) format v PDF-ju. Če bi bil na voljo format z nalogom s QR kodo bi bilo super!

    1. Računi s QR kodo se lahko pošljejo preko SMS-a Sporočila ali preko klasične pošte

Komentarji so zaprti.