accounting-balance-banking-159804

Kako izstaviti prvi račun?

Ste pred kratkim dobili program e-racuni.com in se še ne znajdete najbolj? Ne skrbite, preberite kratke nasvete za hiter in lažji začetek!

Kot začetniku se vam verjetno poraja vprašanje, kako sploh izstaviti račun, zato smo za vas pripravili kratka navodila.

Če želite izstaviti nov račun, pritisnite v orodni vrstici “Novi račun“. Nato se vam odpre stran za vstavljanje računov. Kupca ni potrebno vnesti, vendar če ga želite, lahko to storite s klikom na “Spremeni” in ga nato ročno vpišete.

rfaw

kupec

Če imate že obstoječe kupce, si jih lahko pred tem vnesete med partnerje in jih nato izberete iz spustnega seznama.

b4-1 copia

Za tem lahko vnašate izdelke. Artikle lahko dodajate tako, da na tipkovnici pritisnete tipko “Enter” in se po artiklih premikate s puščico navzdol ter jih nato dodajate na račun, ali pa to storite s čitalcem črtnih kod.

enter

Poleg tega lahko artikle vnašate tudi s klikom na “Dodajanje artiklov” oziroma z “Dodaj postavko“. Funkcija “Dodaj postavko” se uporablja tudi v primeru, kadar v programu še nimate vstavljenih artiklov.

b3 copia

Z “Dodaj postavko” lahko artikle vnašate ročno, kjer ga sami izpišete, vnesete ceno, izberete stopnjo DDV, količino in morebiten popust.

rocno

S klikom na “Dodajanje artiklov” pa lahko izdelke izbirate iz spustnega seznama, pri čemer imate tudi popoln pregled nad stanjem zalog.

dodajanje

Ko ste izbrali vse artikle, lahko račun izstavite s klikom na “Izstavi račun“, kjer ga lahko s klikom na “Tiskanje” tudi natisnete.

izstavi

b6 copia

V primeru, kadar računa ne želite takoj izdati, ker ga nameravate še kasneje spreminjati, ga lahko zgolj shranite s klikom na “Shrani” in račun bo shranjen kot osnutek. Poljubno ga lahko nato preoblikujete in kasneje izstavite.

shrani

Izstavljen račun boste našli s klikom na “Izdani računi“. Tukaj se bodo nahajali tudi vsi shranjeni računi.

izdani računi

Tako, to je vse kar morate vedeti, da boste izstavili svoj prvi račun.