Set of Modern Digital devices. Vector EPS10

Uvoz izdanih računov iz blagajniškega sistema Si.blagajna v e-racuni.com

Ena izmed nedavnih novosti v programu e-racuni.com je, da lahko sedaj računovodski servisi lažje prevzamejo podatke od strank, ki uporabljajo Si-mobilov blagajniški program Si.blagajna.

Prednosti nove funkcionalnosti so:

  • Uporabniki naše spletne aplikacije, ki vodijo računovodstvo za stranke, ki uporabljajo blagajniški program Si.blagajna, lahko sedaj zelo enostavno uvozijo račune iz Si.blagajne v našo evidenco izdanih računov v meniju Prodaja – Računi za potrebe obračuna DDV in knjiženja v glavno knjigo.
  • Računovodje, ki uporabljajo program e-racuni.com lahko za svoje stranke, ki uporabljajo blagajniški program Si.blagajna preprosto poknjižijo  račune izdane v programu Si.blagajna in od njih obračunajo DDV.
  • Uporabniki blagajniškega programa Si.blagajna pa bodo tako dobili možnost vodenja vseh ostalih evidenc poslovanja na enemu mestu – v spletni aplikaciji e-racuni.com.

Kako uvoz izdanih računov iz Si.blagajna v aplikacijo e-racuni.com deluje?

V programu Si. blagajna je potrebno v Nastavitve pod “Elektronski naslov računovodstva” vpisati mail naslov knjige prejete pošte za podjetje, ki ga vodite v e-racuni.com. E-mail naslov knjige prejete pošte je običajno v obliki: “DŠ@e-racuni.com”. DŠ predstavlja davčna številka vašega podjetja. Primer: 12345678@e-racuni.com.

1

V kolikor je v Si.blagajna pravilno vpisan elektronski naslov, bo v spletno aplikacijo e-racuni.com v meni  Partnerji – Knjiga prejete pošte ob vsakem zaključku blagajne prispela pošta z izdanimi računi, kjer nato z gumbom “Uvozi POS račune (Si.blagajna)” uvozite vse račune v evidenco izdanih računov od koder lahko te račune knjižite v glavno knjigo in izdelate obračun DDV za predpisano obdobje.

22

Bolj podrobna navodila o novem uvozu najdete v navodilih za uporabo programa e-racuni.com.