sand-clock

Vodenje evidenc delovnega časa za delavce

Obveznost vodenja evidence delovnega časa kot dnevna obveznost obstaja že sedaj, novost je predvsem v tem za katero osebo vpleteno v poslovni proces je potrebno voditi delovni čas in kako podrobno. Dopolnitev predpisuje Zakon o spremembah in dopolnitvah ZEPDSV-A. Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pojasnjujejo, da dopolnitve zakona prinašajo večjo pravno varnost delavcev in ne omejujejo fleksibilnosti dela in delovnega časa pri posameznem delodajalcu.

V aplikaciji e-racuni.com je beleženje/evidentiranje delovnega časa na voljo že več let. Delavec lahko beleži prisotnost (delo, delo od doma in delo na terenu) in odsotnost (malica, odmor in odhod domov) kar preko povezave na napravi (telefon, tablični ali prenosni računalnik…). Vsi ti podatki so takoj vidni v aplikaciji e-racuni.com in tako osnova za pripravo poročila Evidence prisotnosti in tudi obračuna plač.

Več o beleženju delovnega časa v programu e-racuni.com si lahko preberete v naslednjih navodilih.

female-taking-picture-laptop-home

Program e-racuni.com vam omogoča vse na enem mestu!

Omogoča vnos kadrovskih podatkov delavca, preprosto beleženje delovnega časa vseh vključenih oseb v delovni proces, izpis in pošiljanje evidenc delovnega časa na e-mail naslov zaposlenim in obračun plače, kar je povsem BREZPLAČNO znotraj že obstoječega naročniškega paketa PREMIUM.

Vse skupaj se uredi v le šestih kratkih korakih:

1. Vnos podatkov o delavcih v kadrovsko evidenco je zelo enostavno, saj lahko v aplikaciji e-racuni.com s pomočjo čarovnika zelo hitro vnesete ključne in obvezne podatke o delavcu. (Podrobna navodila najdete tukaj). V primeru, da bi želeli ustvariti več delavcev oz. zaposlenih hkrati pa je mogoče datoteko tabelaričnega formata (Excel, CSV, ODT…) s podatki delavcev uvoziti v program in tako prihraniti čas pri ročnem vnosu podatkov.

2. Po vnosu delavcev v kadrovsko evidenco imate pripravljeno vse, da lahko delavcem pošljete povezavo preko katere bodo beležili delovni čas. To lahko uredite za vsakega posebej ali masovno za več delavcev hkrati.

3. V naslednjem koraku si delavec aktivira napravo in si bližnjico do povezave postavi na domači zaslon svoje mobilne naprave za lažji vsakodnevni dostop do povezave. Na Android napravi je mogoče namestiti aplikacijo za beleženje delovnega časa, na iOS napravah pa se doda kot bližnjica na domači zaslon.

4. Beleženje delovnega časa delavcev, ki poteka preprosto preko izbrane aktivirane naprave. Podatki o beleženju delovnega časa delavcev so nemudoma vidni v sami spletni aplikaciji e-racuni.com, kjer se jih lahko po potrebi dodatno ureja (primer: delavec je pozabil evidentirati malico).

5. Predzadnji korak je urejanje in prenos ur v evidenco za obračun delovnih ur, kar je osnova za obračun plače delavcev. Z enim klikom prenesete ure v evidenco za obračun delovnih ur in pospešite pripravo samega obračuna plače. V primeru, da delavci evidenco delovnega časa vodijo ročno v Excel ali drugem programu, je mogoče obračunske podatke za pripravo obračuna plače uvoziti kar v sam obračun.

6. Izpis in pošiljanje evidence delovnega časa za delavce je enostavno ter omogoča izvajanje po prednastavljenem urniku. Tako bo delavec prejel evidenco skladno z dogovorom, delodajalec ali računovodja pa s tem nimata nobenega dodatnega dela.