cf free

Skupinsko financiranje dodelav programa – Crowdfunding

Na uporabniški podpori za program e-racuni.com pogosto prejemamo različne predloge, povpraševanja in želje po dodatni funkcionalnosti, ki naj bi jo vključili v naš program. Kadar gre za dodelave programa, ki bi bile koristne za širok krog naših obstoječih ali potencialnih uporabnikov se te dodelave vključijo v naše načrte in implementirajo kot del naše standardne paketne ponudbe.

Pogosto pa so želje dokaj specifične in v interesu samo določene stranke. V takšnih primerih strankam svetujemo razvoj specifičnih dodelav programa po naročilu in plačilo glede na obseg dela, ki ga zahtevajo dodelave programa. Na tem mestu se zadeva ponavadi ustavi, saj si manjša podjetja ponavadi težko privoščijo razvoj programske opreme po meri.

V našem podjetju smo se tako odločili, da uvedemo novi model skupinskega financiranja specifičnih dodelav programa – crowdfunding. Model financiranja crowdfunding se je v tujini že dobro uveljavil. Po zaslugi skupinskega financiranja je tako nastalo že precej novih izdelkov, kateri sicer ne bi nikoli zaživeli.

Kaj je e-računi crowdfunding?

Je možnost, da si lahko stranka kljub specifični želji, privošči izdelavo programa glede na svoje potrebe pod pogojem, da je tudi določeno število drugih  strank pripravljeno sofinancirati strošek razvoja. Tako se lahko naše stranke s skupnimi interesi združijo in skupaj prispevajo k razvoju novih funkcionalnosti v programu.

Stvar poteka nekako tako:

Brez naslova1

S pomočjo crowdfundinga se omogoči financiranje razvoja našega programa v skladu s specifičnimi potrebami strank. Naše podjetje kot lastnik programske kode prevzame obveznost vzdrževanja programa, udeleženci skupinskega financiranja pa lahko novo razvito funkcionalnost uporabljajo brezplačno.

V kratkem bomo na našem blogu objavili več predstavitev projektov in pobud posamičnih uporabnikov, ki so kandidati za skupinsko financiranje. V kolikor vas kak projekt oz. dodelava zanima se lahko pridružite tudi vi in s skupnimi močmi prispevate k razvoju novih funkcij v programu e-računi.

Komentarji na “Skupinsko financiranje dodelav programa – Crowdfunding

 1. Pozdravljeni,

  Pri vašem programu zelo pogrešam možnost e-registracije gosta – pošiljanje podatkov na policijo (aplikacija e-gost) ter izračun turistične takse in izpis mesečnega poročila za občino.

  Lep pozdrav

  1. Pozdravljeni!
   Ta predlog bi bilo potrebno bolj konkretno opisat.

   Ali mogoče uporabljate modul Turizem? Prosimo vas, da kontaktirate uporabniško podporo kjer bomo pogledali kaj vse bi bilo potrebno implementirati.

 2. Tole skupinsko financiranje je pa res super ideja. Verjamem, da bo program na ta način za nas uporabnike še bolj uporaben.

 3. Pohvalno! Upam, da se bo lahko vašo platformo za glasovanje k plačljivim dograditvam uporabilo tudi za glasovanje za dobre skupne izboljšave, ki bi na splošno izboljšale program oz. koristile večini uporabnikov E-računov. Saj program tako ali tako stalno izboljšujete, samo na ta način bi uporabniki lahko bili bolj vključeni s svojimi predlogi. Ena zanimiva tovrstna rešitev je ideascale.com, primer predlogov in glasovanja uporabnikov pa je na https://otrsteam.ideascale.com
  Lep pozdrav!

 4. Pri nas bi si zeleli imeti moznost uvoza CSV, XLS podatkov kot postavk na izdanem racunu.

  S tem bi si prihranili ure in ure rocnega dela , ker lahko CSV, XLS kreiramo avtomatsko.

  Koliko bi to stalo. Sicer pohvale vredna ideja.

  Lep pozdrav, Uros Cadez

  1. To funkcionalnost že imamo narejeno na prevzemih blaga v skladišče.

   Za izstavljene računu dosedaj še ni bilo potrebe. Predvidevamo, da obračune delate s kakšnim drugim programom in bi nato želeli uvažati postavke. V takšnem primeru svetujemo popolno avtomatizacijo z uporabo spletnih storitev (web services API), kjer lahko uvažate poljubne elemente računa. Če vam to ne ustreza, pa se lahko CSV uvoz seveda doda tudi na izdane račune. S tem je približno 8 programerskih ur dela.

 5. Mi želimo,

  – uvoz naročil (podobno kot se uvažajo prevzemi)/ uvoz računa iz naročila v .xls

  lp,D.

Komentarji so zaprti.