naslovna

Kako spremljati delovni čas, ko zaposleni delajo od doma?

Če ste eden tistih delodajalcev, ki so se prilagodili trenutnim razmeram tako, da so zaposlenim omogočili delo od doma, je to obdobje, ko je priporočljivo razmisliti o novih rešitvah za vodenje evidence delovnega časa, še posebej, če to še vedno opravljate ročno.

E-računi mobilna evidenca delovnega časa je orodje za enostavno beleženje opravljenih ur in odsotnosti iz mobilnih telefonov. Zaposleni za prijavo v mobilno aplikacijo uporabljajo povezavo, ki jo zaposlenemu pošljete po e-pošti ali SMS-u, neposredno iz kadrovske evidence, ki jo vodite v programu e-racuni.com.

Preko aplikacije se je možno prijaviti na delo, evidentirati delo na terenu, odmore med delom, čas za malico in zaključiti delovni dan:

phone1

Z uporabo te aplikacije se ne boste več ukvarjali s seštevanjem delovnih ur in odsotnosti zaposlenih, saj bo to zdaj za vas opravila aplikacija.

Ure, ki jih zaposleni beležijo z mobilno aplikacijo, so na voljo za ogled v modulu Plače – Evidenca prisotnosti na delu. Program e-racuni.com vam tako v vsakem trenutku daje jasno sliko trenutnega števila zaposlenih prisotnih na delu, zaposlenih, ki so na terenu in zaposlenih, ki so na odmoru ali na malici:

3

Pri uporabi mobilne aplikacije se zabeleži tudi GPS lokacija zaposlenih, kar vam omogoča, da podrobno spremljate tudi lokacijo terenskih delavcev:

4

Podatki so evidentirani in prikazani posamično za vsakega zaposlenega, za lažji pregled pa lahko uporabite filtre, kot so poslovna enota, stroškovno mesto ali trenutno stanje.

Na primer, če si želite ogledati seznam trenutno prisotnih na delu, v iskalnih kriterijih izberite Trenutni status – na delu:

5

Podatke iz te evidence lahko z enim klikom prenesete v “Evidenco in obračun delovnih ur”, ki je neposredno povezana z modulom Plače, kar pomeni, da se bodo podatki o delovnih urah samodejno prenesli v obračun plače:

6

Po potrebi lahko te ure tudi ročno posodobite:

7

Kot je razvidno iz priloženih slik, je mobilna evidenca delovnega časa z e-računi zelo napredna in enostavna za uporabo. Priporočamo, da jo skupaj s svojimi zaposlenimi preizkusite čim prej in se prepričate o praktičnosti tovrstnega vodenja delovnega časa.

Za podrobnejši opis postopka aktiviranja in uporabe mobilne evidence delovnega časa ter sledenja podatkov v aplikaciji e-računi, si preberite naša spletna navodila s klikom na povezavo >> tukaj