Izpis črtne kode

 

Črtna koda zagotavlja natančen, zanesljiv in stroškovno učinkovit način za komunikacijo in sledenje artiklom in dokumentom. Z uporabo črtne kode je poslovni proces bolj učinkovit, saj črtna koda omogoča hitrejše in natančnejše zajemanje podatkov s tiskanih dokumentov, hitro iskanje artiklov, hitrejše prevzeme, itd.

Izpis črtne kode na dokumentih pospeši vnos podatkov in zmanjša možnost napake.

Predstavljajte si, koliko lažje bi bilo, če bi za obdelavo prodajnega dokumenta bili našteti artikli oziroma storitve skupaj z univerzalno črtno kodo, ki bi vključevala vse ključne podatke. Prejemnik bi po prejetju dokumenta enostavno skeniral črtne kode artiklov ali storitev in s tem samodejno zajel vse podatke ter se izognil ročnemu vnašanju. Z uporabo programa E-računi je to mogoče.

Na sliki je prikazana dobavnica z izpisom črtne kode:

dobavnica22

Izpis črtnih kod je omogočen na vseh prodajnih dokumentih. Pred izpisom je potrebno nastaviti naslednje:

  1. Izberemo meni Zaloge in nato v podmeniju Šifranti in nastavitve izberemo Artikli. Pri dodajanju novega prodajnega artikla ali spreminjanju obstoječega je potrebno vnesti črtno kodo.

  2. Program samodejno preveri ali je črtna koda v skladu s standardom po katerem želimo kreirati črtno kodo. Standard je potrebno nastaviti v meniju Moj profil – Podatki o podjetju (Poslovanje).

  3. Nato je potrebno v meniju Prodaja izbrati podmeni Šifranti in nastavitveNastavitve videza dokumentov, kjer v zavihku Dodatne nastavitve določimo, da želimo na izpisu imeti tudi črtno kodo (črtna koda in črtna koda – grafika).