Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Banka  >  Avtomatski uvoz bančnih...

Avtomatski uvoz bančnih izpiskov

Program omogoča avtomatski uvoz bančnih izpiskov za vse EU banke v skladu z EU direktivo PSD2. Namen avt. uvoza je, da so vsi bančni transferji takoj vidni v programu in je zapiranje odprtih terjatev na voljo takoj, brez potrebe po prenašanju datotek iz elektronskega bančništva. Možnost avtomatskega uvoza se aktivira v meniju |Banka |Bančni računi.

  
Poveži z banko
  
  Slika 1: Poveži z banko

  
Pošlji povezavo za avtorizacijo
  
  Slika 2: Pošlji povezavo za avtorizacijo

Po vzpostavitvi povezave z banko, bo le ta ostala aktivna 90 dni. Po poteku 90 dni je potrebno ponovno izvesti avtorizacijo s katero se programu podaljša dostop do podatkov na računu. O poteku avtorizacije bo program osebo, ki je izvedla avtorizacijo predhodno pravočasno obvestil preko elektronske pošte in poslal povezavo za podaljšanje avtorizacije.

Po vzpostavljeni povezavi se bodo izpiski v program uvozili sproti, brez časovnega zamika kar omogoča hitrejšo likvidacijo nerazporejenih prilivov in odlivov.

Po uvozu prve transakcije za določen dan, se bodo v isti izpisek uvažale ostale transakcije istega dne pod pogojem, da izpisek ni knjižen!

Po vzpostavitvi povezave bo program uvozil izpiske od zadnjega vnesenega izpiska za ta bančni račun v programu.

V kolikor v programu še nimamo vnesenea nobenega bančnega izpiska za povezan bančni račun se bodo po vzpostavitvi povezave izpiski uvozili za največ 90 dni za nazaj. Večina bank ima zgodovino na voljo le za to obdobje, lahko pa da katera banka nudi vpogled v izpiske za še krajše obdobje.

To velja tudi v primeru, če imamo v programu vnesen bančni izpisek za povezan bančni račun, ki je npr. starejši od 90 dni (npr. zadnji vneseni izpisek za povezani bančni račun je izpred 120 dni). V takšnem primeru se bodo uvozili izpiski samo za zadnjih 90 dni kar pomeni, da med obstoječim izpiskom v programu in zadnjim uvoženim za največ 90 dni nazaj tako ne bo v programu izpiskov in jih bo treba uvoziti na drug način.

---
Zadnja sprememba 22.03.2023 10:57:55
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2023