Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Vodenje zalog  >  Reverzi in kosignacija  >  Izdelava novega reverza...

Izdelava novega reverza/konsignacije

Z gumbom Novi reverz ustvarimo nov dokument za prenos zaloge iz maloprodajnega ali veleprodajnega skladišča na skladišče reverzov/konsignacije.

  
Vnos novega reverza
  
  Slika 1: Vnos novega reverza

Dokument reverz lahko uporabljamo samo za posojo blaga na reverz pri čemer bomo kupcu obračunali samo storitev posoje blaga ali pa ga uporabimo za prenos zaloge komisionarju na konsignacijo.

V kolikor smo artikle kupcu samo posodili in nam jih bo nato vrnil lahko za opravljeno storitev posoje blaga na reverz izstavimo račun neposredno iz dokumenta reverz:

  
Izstavitev računa za opravljeno storitev reverza
  
  Slika 2: Izstavitev računa za opravljeno storitev reverza

V kolikor pa smo določeno količino blaga prestavili iz našega skladišče v skladišče komisionarja oz. konsignacije pa bomo račun za prodano blago izstavili šele, ko od komisionarja prejmemo odjavo prodanega blaga. V tem primeru bomo za to blago in količino izstavili storno reverz neposredno iz reverza preko katerega smo blago prenesli komisionarju na njegovo skladišče ter nato iz storno reverza izstavili račun ali dobavnico, kot kaže slika:

  
Storno reverz/konsignacija.
  
  Slika 3: Storno reverz/konsignacija.

Na ta način smo vrnili količino odjavljenega blaga nazaj na naše skladišče iz skladišča konsignacije ter ga nato razknjižili še iz našega skladišča ob izstavitvi računa/dobavnice. V kolikor nam kupec/komisionar vrača blago, ki ga ne uspe prodati pa je dovolj, da iz reverza preko katerega smo zalogo artiklov prenesli v konsignacijo izstavimo samo storno reverz s klikom na gumb Storniraj dokument.

Za razliko od medskladiščnega prenosa, ki velja za interni premik zaloge med skladišči znotraj podjetja, reverz dejansko prestavi zalogo iz našega skladišča v skladišče konsignacije. Za vodenje konsignacije ne potrebujemo več skladišč ampak je dovolj le eno, saj se zaloga na skladišču konsignacije vodi ločeno po komisionarju/kupcu.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 14.01.2023 16:20:54
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024