Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi upute za uporabu  >  Nabava  >  Ulazni računi  >  Unos plaćanja / zatvara...

Unos plaćanja / zatvaranje ulaznih računa

Ako za plaćanje računa koristite internet bankarstvo, evidencija ulaznih računa će vam značajno pojednostaviti posao. Uporabom programa izbjeći ćete duplirane unose podataka jer ćete moći, na temelju podataka upisanih na ulaznim računima, automatski generirati elektroničke naloge za plaćanje i prenijeti ih u internet bankarstvo.

Pogledajte postupak plaćanja ulaznog računa na primjeru:

  
Predogled računa, koji još nije plaćen
  
  Slika 1: Predogled računa, koji još nije plaćen

Iz ulaznog računa možemo generirati nalog za plaćanje, ako smo prethodno pri unosu osnovnih podataka o računu, u polju Način uplate zadali uplata na transak. račun.

Unutar računa kliknemo na gumb Plaćanje - Plaćanje računa i otvoriti će se maska za unos osnovnih podataka o nalogu za plaćanje:

  
Maska za unos podataka za izradu naloga za plaćanje ulaznog računa
  
  Slika 2: Maska za unos podataka za izradu naloga za plaćanje ulaznog računa

Klikom na gumb Dodaj nalog za plaćanje, kreirati će se zbirni paket, kojemu možemo pristupiti u modulu Banka. Ako u evidenciji naloga za plaćanje postoje zbirni nalozi koje još nismo zatvorili, tada imamo i mogućnost nove naloge dodati na već postojeće.

Naloge za plaćanje možemo izvoziti iz programa i generirati datoteke u FINA formatu, koje možemo proslijediti u banku na plaćanje (datoteku FINA uvozimo u program internet bankarstva i izbjegnemo ručno pretipkavanje podataka).


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 23.11.2022 21:13:14
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024