Umjesto ručnog pretipkavanja, od sada OCR obrada ulaznih računa

Ne želite trošiti vrijeme na ručno pretipkavanje podataka sa ulaznih računa vaših dobavljača? U pravu ste. A mi imamo rješenje.

Program e-racuni.hr sada dodatno štedi vaše vrijeme. Umjesto ručnog prepisivanja, na raspolaganju vam je OCR obrada odnosno obuhvat podataka sa vaših primljenih računa i automatski prijenos učitanih podataka u evidenciju ulaznih računa, izravno u program e-racuni.hr.

Dokument možete poslati u OCR obradu putem e-pošte, a možete ga i poslikati/skenirati putem vašeg mobilnog uređaja i poslati u obradu OCR izravno s vašeg mobitela/tableta!

OCR_SlanjeDokumentaMob

Što točno radi obrada OCR?

Slanjem računa u obradu OCR, dolazi do automatskog učitavanja/obuhvata podataka sa vašeg PDF ili skeniranog/slikanog ulaznog računa, u svrhe evidentiranja u program e-racuni.hr. Pritom se učitavaju podaci nužni za knjiženje i izradu obračuna PDV:

OCR_ucitavanjePodataka

 

Po završenoj OCR obradi, kreira se datoteka, kao što je vidljivo iz priložene slike (gore), kojom je omogućen automatski prijenos tj. učitavanje ulaznog računa u modul Nabava – Ulazni računi, bez potrebe za ručnim pretipkavanjem podataka.

Po automatskom prijenosu dokumenta – ulaznog računa u evidenciju u modulu Nabava, na ulaznom se računu nalazi i privitak, koji pruža uvid u original dokumenta na temelju kojeg je izvršena OCR obrada (to je dokument kojeg ste slali u OCR obradu) i učitavanje podataka u evidenciju primljenih računa:

PregledRacunaUEvidenciji

 

Na ovaj način vrlo jednostavno vršite dvije radnje:

  • upisujete račun u evidenciju ulaznih računa iz koje možete kreirati nalog za plaćanje/blagajničku isplatnicu, pokrenuti automatsko knjiženje i  izradu obračuna PDV;
  • elektronički arhivirate original dokumente (ulazne račune), čime dobivate mogućnost uvida u original dokumente s bilo kojeg uređaja.

Pregled ulaznih računa u originalnom zapisu je dakle moguć izravno u programu e-racuni.hr. Pretraga dokumenata postaje znatno brža i praktičnija od traženja po registratorima, a uvid u dokumente je moguć bilo kada, s bilo koje lokacije i bilo kojeg uređaja.

Za praktičniju uporabu i pregled dokumenata arhiviranih u sustavu e-racuni.hr putem vašeg mobilnog telefona ili tablet-a, preporučamo našu besplatnu aplikaciju za Android sustave e-Registaror. Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje u Trgovina Play.

Za više informacija i aktivaciju usluge OCR obrade dokumenata kontaktirajte našu korisničku podršku.

Komentirajte!

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtjevana su sva polja.