Izrada GFI za 2019. godinu

Vrijeme je izrade godišnjih financijskih izvještaja. Modul GFI prilagodili smo zadnjim zakonskim izmjenama, stoga vas u programu e-racuni.hr čekaju svi noviteti za izradu GFI 2019.

Ako se unijeli završna knjiženja za 2019. godinu, pripremili ste sve potrebno za početak izrade GFI.

Ukratko vas želimo podsjetiti koje vas funkcionalnosti čekaju u modulu GFI:

 

1. Automatsko popunjavanje Izvještaja i Bilješki na temelju knjiženja u glavnoj knjizi

Parametri za automatsko sastavljanje GFI na temelju vaših knjiženja u glavnoj knjizi su već ugrađeni. Sve što morate učiniti za prijenos podataka iz glavne knjige je samo kliknuti na gumb “Izračun iznosa”.

Time štedimo vaše vrijeme za izradu izvještaja, eliminiramo potrebu za ručnim korekcijama podataka u izvještajima te ih svodimo ih na minimum.

Kao novost je od ove godine omogućena individualna prilagoditi unaprijed zadanih parametara za izračun naknada OKFS, TZ, SR i HGK.

 

AutomatskoSastavljanjeGFI

 

 

2. Podaci prethodne poslovne godine automatski se prenose u GFI nove poslovne godine

Navedenu funkcionalnost mogu koristiti korisnici, koji su GFI za 2018. godinu kreirali u programu e-racuni.hr. Ovime štedite vrijeme na ručno pretipkavanje podataka proteklog razdoblja.

Ostali korisnici imaju mogućnost samostalno dopuniti podatke za proteklo razdoblje, u skladu s izvještajima koje su predali iz drugih sustava.

 

GFI_blog2019


3. Svi izvještaji i datoteke za ePoreznu i FINA-u generiraju se na jednom mjestu.

Izvještaje u PDF formatu i XML datoteke za prijenos u e-Poreznu i FINA-u možete generirati na stranici “Izvoz podataka” i “Ispisi”.

 

IspisGFI

 

 

4. Bilješke i Odluke sastavljaju se sa samo jednim klikom miša.

Na temelju podataka iskazanih u GFI, program e-racuni.hr automatski priprema i omogućuje ispis Bilješki i Odluka. Kao dodatnu prednost e-racuni.hr omogućuje i izravne ručne dopune željenog teksta.

 

GFI_blogBiljeske_2019

 


5. Uključeno je automatsko generiranje naloga za plaćanje.

Izravno iz GFI na raspolaganju je mogućnost izvoza datoteka s nalozima za plaćanje u svrhe uvoza u internet bankarstvo ili pak ispis naloga na obrasce HUB.

NaloziZaPlacanje

 

 

Što učiniti ako poslovne podatke za 2019. godinu niste vodili programu e-racuni.hr?

Ako poslovne podatke za 2019. godinu niste vodili u programu e-racuni.hr, imamo rješenje. U e-racuni.hr jednostavno uvozite dnevnik knjiženja. Odmah po uvozu dnevnika knjiženja u glavnu knjigu, pokrenuti možete automatsku izradu GFI.

Opis postupka za izradu GFI u e-racuni.hr možete pogledati na sljedećoj poveznici: http://help.e-racuni.com/Croatian/WikiPage-100027D

Vrlo rado ćemo vam pružiti asistenciju pri izradi GFI, stoga ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja, svakako kontaktirajte našu korisničku podršku.

Komentirajte!

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Zahtjevana su sva polja.