Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi upute za uporabu  >  Blagajna  >  Šifrarnik blagajna

Šifrarnik blagajna

Šifrarnik blagajna unosimo u modulu |Blagajna |Blagajne. Ako imamo više poslovnih jedinica, tada blagajne unosimo za svaku poslovnu jedinicu pojedinačno.

Blagajnički dokumenti će se u tom slučaju numerirati odvojeno po blagajnama/poslovnim jedinicama. Za svaku blagajnu možemo odrediti koji će korisnici moći unositi blagajničke dokumente i imati na uvid sve podatke blagajne.

U početku rada s programom je šifrarnik blagajna prazan, stoga će nam se u trenutku pristupa šifrarniku pokazati sljedeća obavijest:

  
Obavijest da u šifrarniku ne postoje podaci o blagajnama
  
  Slika 1: Obavijest da u šifrarniku ne postoje podaci o blagajnama

Novu blagajnu možemo otvoriti klikom na gumb Unos nove blagajne. Otvoriti će se sljedeća maska za unos podataka:

  
Unos nove blagajne
  
  Slika 2: Unos nove blagajne

Polja u masci za unos imaju slijedeće značenje:

OznakaUnesemo željeni identifikator blagajne. Koristiti možemo slova i brojke.
Mjesto troškaIzaberemo mjesto troška za knjiženje blagajničkih primitaka i izdataka. Ako odaberemo mjesto troška, automatski će se prenositi na blagajničke dokumente, vezane za navedenu blagajnu.
KontoUpišemo ili iz padajućeg izbornika izaberemo analitički konto blagajne. Konto moramo prethodno upisati u kontni plan. Preporučeni konto za kunsku blagajnu je npr. 1020.
Vrsta blagajneIzaberemo, je li blagajna kunska ili devizna. Na kunskoj blagajni nije dopušten unos stavki u stranim valutama. Devizna blagajna može biti viševalutna.
Početno stanjeUpišemo početno stanje blagajne.
NapomeneUpišemo željene napomene.

U tablici Referenti za blagajnu označimo koji će korisnici biti ovlašteni za rad s blagajnom. Korisnik s ovlastima za uređivanje šifrarnika blagajni ima automatski pristup svim blagajnama. Svi ostali korisnici, kojima su dodijeljene ovlasti za pregled blagajničkih dokumenata ili unos i izdavanje blagajničkih dokumenata mogu pristupiti samo onim blagajnama, na kojima ih odredimo kao referente.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 04.01.2015 10:01:10
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024