Prenova uporabniškega vmesnika za poslovna poročila

Čez vikend smo na strežnike namestili novo verzijo programa s prenovljenim uporabniškim vmesnikom. Tokratne novosti se nanašajo na modul za izdelavo poslovnih poročil, ki je sedaj na voljo preko glavnega menija:
Screenshot Menu Reporting

Po novem ta opcija nadomešča opcijo Poročila, ki je bila prej prisotna v več menijih, kot so Prodaja, Nabava, ipd. Uporabniški vmesnik novega modula Poročanje je preprost za uporabo ter na kratko opisan na sledeči ekranski sliki (kliknite za povečavo):
Reporting_screenshot

Kot je razvidno na sliki zgoraj so sedaj vsa poročila lepo urejena po kategorijah in na voljo na enem mestu. Za vsako poročilo si lahko na desni strani ogledamo tudi primer končnega izgleda. Na podlagi vzorčnega izpisa poročila je možno hitreje najti ustrezno poročilo, ki ga potrebujemo.

V okviru prenove uporabniškega vmesnika smo prenovili tudi sistem dodeljevanja uporabniških privilegijev za poročila in obdelave. Po novem imamo na voljo naslednje štiri uporabniške privilegije:

Screenshort_reports_rights

Po novem imamo dva splošna privilegija posebej za zagon poročil in posebej za zagon obdelav. Torej ni več tako, kot prej, ko je vsak uporabnik s privilegijem za prikaz računov lahko izvajal tudi poročila nad podatki iz računov. Po novem uporabniki “operativci” ne morejo več izpisovati poslovnih poročil, ampak samo tisti uporabniki, ki jim posebej dodelimo ta privilegij.  Seveda pa še vedno velja pravilo, da lahko vsak uporabnik ustvarja samo poročila, ki se nanašajo na področje za katero ima določen uporabnik ustrezne privilegije.

Ker pa se po novem poročila shranjujejo, smo dodali dva privilegija, ki določata ali lahko nek uporabnik vidi samo tista poročila, ki jih je sam generiral, ali pa lahko vidi vsa poročila t.j. tudi tista, ki so jih ustvarili drugi uporabniki.

Še pripomba glede migracije uporabniških privilegijev: ob namestitvi nove verzije so se privilegiji za zagon poročil dodali vsem uporabnikom, ki so prej imeli na voljo opcijo Poročila. Odvzem privilegijev je torej potrebno urediti za vsak primer posebej.

Komentarji na “Prenova uporabniškega vmesnika za poslovna poročila

 1. Pozdraljeni

  Mi lahko prosim pomagate oz. posredujete kje lahko dobim oz. vidim pregled neplačanih faktur tako pri kupcih kot pri dobaviteljih.
  Nadalje me zanima kje se vidi oz. pripravi mesečno poročilo realizacije po stroškovnih mestih, izpit konto kartice za posamezno stroškovno mesto.

  Hvala in lep dan

  Kadis d.o.o.
  Alenka

  1. Če vodite knjigovodstvo na način dvostavnega knjigovodstva, potem boste te izpise našli v kategoriji Računovodstvo – Dvostavno knjigovodstvo.

   Da pa boste se še lažje znašli, smo v novi verziji programa dodali iskalnik izpisov. Na blogu je sedaj novi članek, ki opisuje delovanje iskalnika izpisov.

Komentarji so zaprti.