Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Avtomatska sinhronizaci...  >  Stripe invoicing

Stripe invoicing

Poglavje opisuje kako vklopimo izmenjavo podatkov med e-računi in procesorjem elektronskih plačil Stripe. Stripe integracija omogoča avtomatsko izstavljanje in pošiljanje fiskaliziranih računov za plačila prejeta preko Stripe bodisi za enkratne nakupe preko košarice (checkout), bodisi za periodična plačila naročnine izvedene v aplikaciji Stripe.

Preden se lotimo urejanja avtomatske izstavitve računov izdanih v Stripe je potrebna aktivacija davčne blagajne v aplikaciji e-racuni.com!

Nastavitve v Stripe

Za vklop izmenjave podatkov s Stripe je potrebno najprej generirati Stripe API secret key. Kako se to naredi je opisano po korakih:

1. V Stripe aplikaciji odpremo meni "Developers" in zavihek "API keys". Na tem mestu morebiti že imamo API ključe in ustvarimo dodatnega za aplikacijo e-racuni.com s klikom na gumb Create secret key.

  
Stripe aplikacija meni za razvijalce.
  
  Slika 1: Stripe aplikacija meni za razvijalce.

2. Na telefonsko številko, ki je vezana na naš Stripe račun prejmemo SMS z verifikacijsko številko, katero vnesemo na naslednje mesto:

  
Dodajanje novega API ključa in identifikacija.
  
  Slika 2: Dodajanje novega API ključa in identifikacija.

3.V naslednjem koraku nastavimo naziv ključa in ga ustvarimo s klikom na gumb Create.

  
Vnos naziva ključa in potrditev.
  
  Slika 3: Vnos naziva ključa in potrditev.

4.V zadnjem koraku imamo na vpogled novi ključ, ki ga bomo potrebovali za vnos podatkov v aplikaciji e-racuni.com:

  
Kopiranje ključa iz aplikacije Stripe in shranjevanje podatka.
  
  Slika 4: Kopiranje ključa iz aplikacije Stripe in shranjevanje podatka.

Ključ si kopiramo, saj v aplikaciji Stripe po tem, ko se ustvari ni več viden v celoti.

Vklop izmenjave podatkov v programu e-racuni

Ko smo generirali API key nato v programu e-racuni, v meniju |Nastavitve |Nastavitve podjetja |Elektronske trgovine - sinhronizacija kliknemo na gumb Dodaj elektronsko trgovino. Odpre se nam vnosna maska v kateri najprej izberemo Stripe invoicing in vnesemo obvezne podatke:API ključ.

Po vnosu obveznih podatkov uredimo še podatke, ki bodo na izdanem računu: poslovna enota, skladišče in stroškovno mesto (v kolikor želimo, da so izstavljeni računi vezani na izbrano stroškovno mesto) ter kliknemo gumb V redu.

ID trgovine je poljuben identifikator, ki je vezan le na aplikacijo e-racuni.com. Ta podatek se ne pridobi v Stripe aplikaciji.

  
Dodajanje nove elektronske trgovine Stripe Invoicing
  
  Slika 5: Dodajanje nove elektronske trgovine Stripe Invoicing

Po potrditvi vnesenih podatkov se nam ponudijo še nastavitve avtomatskega fakturiranja, kot prikazuje slika spodaj:

  
Urejanje avtomatskega fakturiranja za Stripe Invoicing
  
  Slika 6: Urejanje avtomatskega fakturiranja za Stripe Invoicing

Z dodajanjem nove sinhronizacije "Stripe Invoicing" se samodejno ustvari še bančni račun "Stripe" v meniju |Banka |Bančni računi.

StripeInvoicing_007.jpg

Samodejno se začne uvoz prometov, ki se bodo nato v nadaljevanju obračunali, kar je prvi znak, da je povezava uspešno vzpostavljena.Že pri uvozu prometov program takoj preveri ali se gre za plačilo vezano na košarico (Checkout) ali na Stripe invoice.V kolikor je eno izmed zgoraj napisanih se ustvari samodejno naročilo kupca, ki se fakturira.

V primeru, da ne vključimo avtomatskega fakturiranja in pošiljanja računov na mail bo potrebno to urediti ročno v meniju |Prodaja |Naročila kupcev kamor se prvotno uvozijo podatki iz Stripe.

S tem smo uredili vse potrebno tako, da se bodo podatki prenesli iz Stripe aplikacije v aplikacijo e-racuni.com v meni |Prodaja |Naročila kupcev. Na podlagi nastavitev davčne blagajne in avt. fakturiranja se nato samodejno izstavi davčno potrjen račun in pošlje kupcu.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 18.10.2023 12:46:56
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024