Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Avtomatska sinhronizaci...  >  Izvoz artiklov v spletn...

Izvoz artiklov v spletno trgovino

Izvoz artiklov iz spletne aplikacije e-racuni.com v spletno trgovino, je trenutno podprt za platforme, ki tovrstno sinhronizacijo omogočajo:

Funkcionalnost potrebujejo vsi spletni trgovci, ki ne želijo dodajati novih artiklov ali ažurirati obstoječih (naziv, opis, cena...) na dveh različnih mestih (v naši aplikaciji in na trgovini) in s tem izgubljati čas.

Pred samim izvozom artiklov je potrebno urediti nastavitve pod katerimi se bodo artikli masovno ali avtomatsko izvažali:

  
Kriteriji za izvoz artiklov
  
  Slika 1: Kriteriji za izvoz artiklov

Iz e-racuni.com v spletno trgovino lahko sinhroniziramo:

vse artikleIzvažajo se popolnoma vsi aktivni artikli.
artikle, vidne v online trgovini/kataloguIzvažajo se vsi aktivni artikli, ki imajo na samem artiklu označeno "viden v katalogu/trgovini".
artikle, dodane v spletno tržnicoIzvažajo se vsi aktivni artikli, ki imajo na samem artiklu definirano v spletni tržnici, da se izvažajo za trgovino na kateri urejamo nastavitve.

Izvoz artiklov se lahko izvaja na dva načina:

1. Ročno masovno izvozimo artikle s klikom na možnost v nastavitvah trgovine:Pri ročnem izvozu artiklov je potrebno obdelavo zagnati v meniju |Nastavitve  |Nastavitve podjetja |Elektronske trgovine - sinhronizacija. Obdelavo najdemo na mestu, kot prikazuje spodnja slika:

  
Masovni izvoz artikov
  
  Slika 2: Masovni izvoz artikov

2. Avtomatsko izvažamo artikle z obdelavo vsakih cca 15min:Sprva je potrebno aktivirati avtomatski izvoz artiklov na naslednjemu mestu:

  
Aktivacija avtomatskega izvoza artiklov
  
  Slika 3: Aktivacija avtomatskega izvoza artiklov

Avtomatski izvoz se izvaja pod enakimi pogoji, kot veljajo za vse vrste izvoza intervalno, vsakih nekaj minut. Izvažajo se vse spremembe artikla, ki so nastale v času med prejšnjih izvozov in trenutnim časom.


Katere podatke izvažamo iz artikla v spletno trgovino?

1. WooCommerce 3.6+

Pojasnilo kateri točno podatki se izvažajo iz artikla v platformo WooCommerce 3.6+:

Preslikava podatkov artikla iz e-racuni.com v Woocommerce
Podatek iz e-racuni.com Podatek v Woocommerce Pogoj preslikave
Šifra artikla SKU V primeru, da se nov artikel ustvari se šifra postavi v SKU, pri posodobitvi artikla se po SKU artikel poišče za posodobitev. Multi SKU na Woocommerce ni dovoljen!
Naziv name Naziv se iz e-racuni preslika v "name". Ta podatek iz e-racuni.com preslika obstoječi podatek na Woocommerce v polju "name".
Opis description Opis se iz e-racuni preslika v "description" samo, če ta obstaja. Če opis-a v e-racuni.com ni prazen opis ne prepiše obstoječega v Woocommerce.
/ type Pri posodobitvi obstoječega se obdrži "simple" (ni variacija) ali "variabile" (variacija). Pri dodajanju novega artikle se v "type" vedno nastavi "simple".
Maloprodajna cena regular_price Glede na nastavitev v Woocommerce "da, vnesel bom cene z davkom" in dodate stopnje DDV v "Tax" se preslika maloprodajna cena.
Prodajna cena regular_price Glede na nastavitev v Woocommerce "ne, vnesel bom cene brez davka" se preslika v regUlar_price maloprodajna cena brez DDV.
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) status V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "status" vrednost "published", za neaktivne se nastavi "pending".
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) catalog_visibility V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "catalog_visibility" vrednost "visible", za neaktivne se nastavi "hidden".
Podjetje je zavezanec za DDV tax_status V meniju "Nastavitve -> Nastavitve podjetja -> Osnovni podatki" najdemo v e-racuni.com "Zavezanec za DDV". V kolikor je na tem mestu označeno "je zavezanec za DDv" se nastavi v Woocommerce vrednost "taxable", za podjetja, ki niso zavezanec za DDV pa vrednost "none".
Slika na artiklu image V kolikor so aktivni webhooki in slika v e-racuni.com obstaja, se bo prenašala pri izovzu.
Stopnja DDV tax_class Stopnje DDV lahko v e-racuni.com nastavimo na artiklu in pa upoštevajo se načini obdavčitve nastavljeni na trgovini. Glede na prednostni podatek se preslika v "tax_class" stopnja DDV.
Specifikacija artikla weight, width, lenght and height Iz specifikacije artikla se preslikajo vsi izpolnjeni podatki o teži, širini, dolžini in višini.
Preslikava skupin/kategorij kategorija V kolikor imamo v e-racuni.com urejeno preslikavo katerogij, se bo pri izvozu artikla upoštevala. Preslikava kategorij se izvaja le za "simple" artikle.

2. Prestashop

Pojasnilo kateri točno podatki se izvažajo iz artikla v platformo Prestashop:

Preslikava podatkov artikla iz e-racuni.com v Prestashop
Podatek iz e-racuni.com Podatek v Prestashop Pogoj preslikave
Šifra artikla reference V primeru, da se nov artikel ustvari se šifra postavi v "reference", pri posodobitvi artikla se po "reference" artikel poišče za posodobitev.
Naziv name Naziv se iz e-racuni preslika v "name". Ta podatek iz e-racuni.com preslika obstoječi podatek na Prestashop v polju "name".
Opis description Opis se iz e-racuni preslika v "description" samo, če ta obstaja. Če opis-a v e-racuni.com ni prazen opis ne prepiše obstoječega v Prestashop.
/ type Pri posodobitvi in pa ustvarjanju novega se nastavi vrednost na "simple".
Maloprodajna cena price Glede na nastavitev v Prestashopu se v atribut "price" izvozi maloprodajna cena.
Prodajna cena??? price??? Glede na nastavitev v Prestashopu se v atribut "price" izvozi prodajna cena.
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) active V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "active" vrednost "1", za neaktivne se nastavi "0".
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) visibility V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "visibility" vrednost "both", za neaktivne se nastavi "catalog".
Stopnja DDV id_tax_rules_group Stopnje DDV lahko v e-racuni.com nastavimo na artiklu in pa upoštevajo se načini obdavčitve nastavljeni na trgovini. Glede na prednostni podatek se preslika v "id_tax_rules_group" stopnja DDV.
Specifikacija artikla weight, width, lenght and height Iz specifikacije artikla se preslikajo vsi izpolnjeni podatki o teži, širini, dolžini in višini.
Črtna koda EAN13 V kolikor imamo v e-racuni.com v meniju "Nastavitve -> Nastavitve podjetja -> Poslovanje" izbran standard kode EAN13 in kodo vpisano na artiklu, se bo podatek izvozil.
Preslikava skupin/kategorij id_category_default V kolikor imamo v e-racuni.com urejeno preslikavo katerogij, se bo pri izvozu artikla upoštevala.

3. Magento 2

Pojasnilo kateri točno podatki se izvažajo iz artikla v platformo Magento 2:

Preslika podatkov artikla iz e-racuni.com u Magento 2
Podatek iz e-racuni.com Podatek v Magento 2 Pogoj preslikave
Šifra artikla SKU V primeru, da se nov artikel ustvari se šifra postavki v SKU, pri posodobitvi artikla se po "SKU" artikel poišče za posodobitev. Multi SKU na Magento 2 ni dovoljen!
Naziv artikla Name Naziv artikla se iz e-racuni.com preslika v "Name". Ta podatek iz e-racuni.com prslika obstoječi podatek na Magento 2 v polju "Name".
/ type Pri posodobitvi in pa ustvarjanju novega artikla se nastavi vrednost na "simple".
Maloprodajna cena price Glede na nastavitev v Magento 2 se v atribut "price" izvozi maloprodajna cena.
Prodajna cijena price Glede na nastavitev v Magento 2 se v atribut "price" izvozi prodajna cena.
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) aktiven V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "aktiven" vrednost "4", za neaktivne se nastavi "1".
Teža artikla weight Iz specifikacije artikla se prenese podatek o teži v kolikor je vpisan.
Preslika skupin/kategorij id_category_default V kolikor imamo v e-racuni.com urejeno preslikavo kategorij, se bo pri izvozu artikla upoštevala.

4. Shopify

Pojasnilo kateri točno podatki se izvažajo iz artikla v platformo Shopify:

Preslikava podatkov artikla iz e-racuni.com v Shopify
Podatek iz e-racuni.com Podatek v Shopify Pogoj preslikave
Šifra artikla SKU V primeru, da se nov artikel ustvari se šifra postavi v "SKU", pri posodobitvi artikla se po "SKU" artikel poišče za posodobitev. Multi SKU na Shopify ni dovoljen!
Opis body_html Opis se iz e-racuni preslika v polje "Description" na Shopify.
Maloprodajna cena price Glede na nastavitev v Shopify se v atribut "price" izvozi maloprodajna cena.
je/ni zavezanec taxable Podatek o zavezancu se izvaža v polje "taxable".
Črtna koda barcode V kolikor obstaja črtna koda v e-racuni.com se bo izvozila v Shopify.
Teža artikla grams V kolikor obstaja vnešena teža artikla se bo v gramih izvozila na trgovino.
Artikel je aktiven (obkljukano/ni obkljukano) status V kolikor je artikel na e-racuni.com aktiven se nastavi v "aktiven" vrednost "active", za neaktivne se nastavi "archived".

Kako urediti nastavitve na trgovini, da se izvaža pravilna '''cena''' glede nastavitve trgovine (MPC ali VPC)?

1. WooCommerce 3.6+

Izvoz cene je popolnoma odvisen od samih nastavitev na administracijskem vmesniku platforme WooCommerce.

1. Želimo izvoz maloprodajnih cen

Pri nastavitvi davkov je potrebno označiti, da želimo cene z DDV:

  
Možnosti davkov
  
  Slika 4: Možnosti davkov

Preverimo še kako imamo nastavljene "tax rates". In sicer bo potrebno za obračun domačega DDV dodati v zavihek:

Sponja slika prikazuje primer dodajanja "Zero rate rates":

  
Dodajanje DDV stopenj na WooCommerce
  
  Slika 5: Dodajanje DDV stopenj na WooCommerce


2. Želimo izvoz cen brez DDV

Pri nastavitvi davkov je potrebno označiti, da NE želimo cene z DDV:

  
Možnosti davkov
  
  Slika 6: Možnosti davkov

2. Prestashop

V platformo Prestashop preslikamo podatek o ceni v "maloprodajna cena (z DDV)" v ceno z DDV in ceno brez DDV. Spodnji primer prikazuje izvoz maloprodajne cene 120€ v Prestashop:

  
Preslikana cena iz e-racuni v Prestashop
  
  Slika 7: Preslikana cena iz e-racuni v Prestashop

3. Magento 2

---
Zadnja sprememba 28.06.2023 14:38:37
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024