Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi navodila za up...  >  Avtomatska sinhronizaci...  >  Nastavitve avtomatskega...

Nastavitve avtomatskega fakturiranja naročil

V nastavitvah sinhronizacije s spletno trgovino lahko nastavimo tudi avtomatsko izdajanje računov za že plačana ter izpopolnjena naročila in pa avtomatsko izstavljanje predračunov za način plačila nakazilo na TRR.

Avtomatsko fakturiranje je podprto za elektronske trgovine, ki delujejo na naslednjih spletnih platformah:


Te nastavitve so na voljo v nastavitvah sinhronizacije elektronske trgovine v meniju |Nastavitve |Nastavitve podjetja->Elektronske trgovine. V nastavitvah posamezne elektronske trgovine bomo na dnu našli razdelek z nastavitvami avtomatskega fakturiranja, kot kaže slika:

  
Nastavitve avtomatskega fakturiranja posamezne elektronske trgovine
  
  Slika 1: Nastavitve avtomatskega fakturiranja posamezne elektronske trgovine

V sklopu nastavitev avtomatskega fakturiranja imamo možnost aktivirati avtomatsko izstavitev računa in hkrati tudi avtomatsko pošiljanje izdanega računa na elektronski naslov kupca.

Pri teh nastavitvah lahko izbiramo med naslednjimi možnostmi:

  
Nastavitve za avtomatsko izdajo računa ob prenosu naročila iz spletne trgovine v program e-racuni
  
  Slika 2: Nastavitve za avtomatsko izdajo računa ob prenosu naročila iz spletne trgovine v program e-racuni

ne izdaj računaAvtomatsko fakturiranje naročil je izklopljeno.
glede na nastavitve statusa naročilAvtomatsko fakturiranje se izvede za uvožena naročila glede na nastavitev "Avtomatsko fakturiranje" v nastavitvah statusov naročil.
ko bo naročilo plačanoAvtomatsko fakturiranje se izvede za vsa uvožena naročila, ki so plačana v celoti ne glede na status.
izpolnjen pogoj glede na status ali glede na plačiloAvtomatsko fakturiranje se izvede za vsa uvožena naročila, ki so plačana v celoti ne glede na status ali, če se uvozi naročilo v statusu "izvedeno" oz. "odpremljeno".

Preden aktivirano avtomatsko izdajanje računov je potrebno preveriti in pravilno nastaviti davčno potrjevanje računov. Le tako bodo računi za naročila, ki so bila plačana z načinom plačila, ki zahteva davčno potrjevanje, ob izstaviti ustrezno davčno potrjeni.

V sklopu nastavitev avtomatskega pošiljanja računov na email kupca izberemo med naslednjimi možnostmi:

  
Nastavitve za avtomatsko pošiljanje računa na elektronski naslov kupca
  
  Slika 3: Nastavitve za avtomatsko pošiljanje računa na elektronski naslov kupca

ne pošlji računa po e-poštiPošiljanje izstavljenega računa ni vklopljeno.
za vsa avtomatsko fakturirana naročilaRačun se pošlje za vsa naročila, za katera so bili avtomatsko izdani računi.
ko bo naročilo oz. račun plačanRačun se pošlje v primeru, ko ima zabeleženo plačilo. Tak račun je bil izdan iz naročila kupca, ki je bilo predhodno plačano.

Naslednji sklop pa je namenjen izbiri operaterja (uporabnika) katerega e-mail naslov (in nastavitve pošiljanja) se bodo upoštevale za pošiljanje pošte za izbrano spletno trgovino. V primeru, da pustimo "prazno" oz. privzeto je pošiljatelj podjetje samo.

  
Nastavitve za pošiljanje izhodne pošte iz točno določenega kontakta
  
  Slika 4: Nastavitve za pošiljanje izhodne pošte iz točno določenega kontakta

Na ta način si lahko uredimo upravljalci večih spletnih trgovin pošiljanje izhodne pošte iz različnih e-mail naslovov za vsako trgovino posebej.

.

Preden aktiviramo avtomatsko pošiljanje računov na email kupca je potrebno preveriti in po potrebi tudi nastaviti privzeta besedila elektronskega sporočila.

Zadnja nastavitev je namenjena nam spletnim trgovcem, ki želimo za vsa naročila kupcev z načinom plačila na TRR avtomatko izstaviti in poslati predračun s podatki za bančno nakazilo in kodo UPN QR. Več o dodatni možnosti si lahko preberemo tukaj.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 30.01.2024 14:36:44
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024