Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Poslovni partnerji  >  Združevanje podvojenih ...

Združevanje podvojenih zapisov istega partnerja

Med uporabo programa se lahko večkrat zaradi različnih razlogov zgodi, da v šifrant partnerjev vnesemo določenega partnerja več, kot enkrat. Takšni podvojeni vnosi lahko npr. povzročijo neresničen oz. nerealen prikaz stanja obveznosti ali terjatev v glavni knjigi.

V programu lahko podvojen vnos partnerja popravimo tako, da uporabimo funkcijo za združevanje podvojenih partnerjev.

Funkcija omogoča, da zbrišemo enega od podvojenih partnerjev ter istočasno preusmerimo vse dokumente in knjižbe iz partnerja, ki bo izbrisan na tistega, ki bo ostal v vašem šifrantu.

Funkcija je na voljo le uporabnikom s privilegiji za vnos in spreminjanje partnerjev ter za brisanje podvojenih partnerjev.

To obdelavo najdemo na pregledu seznama vseh partnerjev, kupcev in dobaviteljev preko menija z dodatnimi možnostmi Več..., kot kaže slika:

  
Obdelava za združevanje podvojenega partnerja
  
  Slika 1: Obdelava za združevanje podvojenega partnerja

Preden izberemo to funkcijo si lahko na seznamu prikazanih podatkov označimo partnerje, ki jih bomo združili.

  
Izbira partnerjev za združevanje
  
  Slika 2: Izbira partnerjev za združevanje

Za združevanje podvojenih partnejev izberemo najmanj dva in največ štiri partnerje.

V kolikor smo izbrali več, kot štiri podvojene partnerje nas bo program na to opozoril, saj združevanje več, kot štirih partnerjev hkrati ni mogoče:

  
Združimo lahko največ štiri partnerje hkrati
  
  Slika 3: Združimo lahko največ štiri partnerje hkrati

V primeru, ko imamo podvojenih več kot štiri partnerje, obdelavo ponovimo večkrat, dokler ne pobrišemo oz. združimo vseh.

Po tem, ko imamo željene partnerje označene izberemo funkcijo za združevanje podvojenih vnosov in odpre se nam pogovorno okno za izbiro partnerja, ki ga bomo ohranili in nanj prenesli vse morebitne reference ostalih podvojenih partnerjev:

  
Združi podvojene zapise istega partnerja
  
  Slika 4: Združi podvojene zapise istega partnerja

Ko smo izbrali partnerja, ki ga bomo obdržali, potrdimo izbiro s klikom na gumb Potrdi izbiro in odstrani podvojene zapise. Po potrditvi nas program še dodatno obvesti o tem kateri partner bo ostal oz. na katerega se bodo prenesle vse reference ter o tem kateri podvojeni partnerji bodo ostranjeni iz šifranta partnerjev:

  
Potrditev naše izbire
  
  Slika 5: Potrditev naše izbire

S klikom na gumb Nadaljuj zaženemo obdelavo s katero bo program izbrane partnerje združil in odstranil podvojene zapise iz šifranta partnerjev.

Lahko se zgodi, da smo v preteklosti katerega od podvojenih partnerjev kar pobrisali in nismo uporabili funkcije za združevanje podvojenih zapisov. V takem primeru nam program med aktivinimi partnerji ne bo ponudil obeh podvojenih partnerjev in združevanje ne bo mogoče. Ravno v ta namen, se takšni "izbrisani" partnerji, ki so v bazi referencirani na druge objekte oz. dokumente fizično ne pobrišejo ampak se shranijo v meniju |Nastavitve |Nastavitve podjetja |Upravljanje s prostorom. V tem meniju je na voljo pregled nad izbrisanimi podatki, med njimi tudi partnerji in na vsakem od teh partnerjev je na voljo tudi funkcija za povrnitev partnerja med vidne:

  
S klikom na označeno ikono povrnemo izbrisanega patnerja nazaj med aktivne
  
  Slika 6: S klikom na označeno ikono povrnemo izbrisanega patnerja nazaj med aktivne

Na tak način bomo potem lahko zapise teh dveh partnejev tudi združili.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 17.06.2022 14:54:28
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024