Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi navodila za up...  >  Obračun plač in drugih ...  >  Obračun prispevkov za z...  >  Osnovne nastavitve podj...

Osnovne nastavitve podjetja za izdelavo obračuna prispevkov zasebnika

Preden naredimo obračun prispevkov zasebnika preverimo osnovne nastavitve podjetja. Poleg osnovnih nastavitev podjetja je potrebno vpisati podatke o nosilcu s.p.

Obračun plač in prispevkov za samostojne podjetnike

Za obračun prispevkov za s.p. moramo v meniju |Moj profil |Podatki o podjetju določiti, da ima naše podjetje pravno obliko  tipa s.p..

Prav tako moramo v šifrantu zaposlenih določiti osebo, ki je nosilec s.p.ali nosilec s.p. - pavšalist za popoldanski s.p. Za to osebo se bo naredil obračun prispevkov za zasebnika.

  
Vnos podatkov za nosilca s.p.
  
  Slika 1: Vnos podatkov za nosilca s.p.

Generiranje plačilnih nalogov

Za izpis plačilnih nalogov ali za izvoz plačilnih nalogov v e-bančništvo je potrebno vnesti transakcijski račun našega podjetja. V primeru obračuna prispevkov za s.p. je potrebno določiti tudi davčno izpostavo podjetja.

Bančni računi  vpišete v meniju |Banka |Bančni računi , davčna izpostava  pa se vpiše v meniju |Moj profil |Podatki o podjetju.

Avtomatsko knjiženje obračuna prispevkov

Pred avtomatskim knjiženjem obračuna prispevkov za zasebnika preverite nastavitve avtomatskega knjiženja za konte razredov 2 in 4 ter jih po potrebi prilagodite kontnemu načrtu vašega podjetja.

---
Zadnja sprememba 21.02.2020 13:36:03
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024