Prva stran 
Nazaj 
Naprej 
Novosti 
 Kopiraj povezavo na to stran 
 
Natisni stranNatisni stran  
E-bilanca.net navodila ...  >  Ročni uvoz podatkov za ...

Ročni uvoz podatkov za AJPES na stran www.ajpes.si

Namesto ročnega prenosa podatkov na AJPES vam priporočamo, da uporabite avtomatski prenos podatkov saj boste tako prihranili na času ter se izognili možnosti, da pride do zamenjave datotek in s tem do oddaje napačnih podatkov.

Program Bilanca07.net omogoča izvoz podatkov v formatu XML za uvoz na spletni strani AJPES http://www.ajpes.si http://www.ajpes.si.

  
Izvoz datoteke XML za AJPES na strani '''Izpisi'''
  
  Slika 1: Izvoz datoteke XML za AJPES na strani '''Izpisi'''

Pred uvozom datoteke na stran http://www.ajpes.si http://www.ajpes.si je potrebno narediti izvoz datoteke iz programa Bilanca07.net. To naredimo tako, da kliknemo na sličico z disketo Diskette.gif ter nato datoteko XML shranimo na lokalni disk (npr. v C:\).

Ko smo datoteko shranili na lokalni disk se prijavimo v aplikacijo na strani http://www.ajpes.si/zr http://www.ajpes.si/zr. Ko se nam pri vnosu podatkov za s.p. prikaže orodna vrstica kliknemo na gumb Uvoz (glej sliko).

  
Orodna vrstica v spletni aplikaciji AJPES z gumbom za uvoz podatkov
  
  Slika 2: Orodna vrstica v spletni aplikaciji AJPES z gumbom za uvoz podatkov

Po kliku na gumb za uvoz se prikaže naslednja stran:

  
Stran za uvoz podatkov v spletno aplikacijo AJPES
  
  Slika 3: Stran za uvoz podatkov v spletno aplikacijo AJPES

S pritiskom na gumb Browse... oz. Prebrskaj... lahko izberete datoteko v katero ste predtem iz programa Bilanca07.net shranili podatke o zavezancu.

Dodatno lahko na strani za uvoz podatkov izberete ali želite podatke uvoziti, kot novo podjetje, ali pa jih želite uvoziti v trenutno izbrano podjetje, pri čemer se obstoječi podatki prepišejo s podatki iz izbrane datoteke.

Uvoz podatkov zaključite tako, da s pritiskom na gumb Uvoz prenesete podatke v spletno aplikacijo AJPES.

Po zaključku prenosa se podatki iz Bilanca07.net prikažejo v AJPES-ovi spletni aplikaciji tako, da jih lahko oddate in natisnete potrdilo o oddaji.

---
Zadnja sprememba 24.02.2020 14:17:11
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024