Osnovne postavke za rad u programu

Na samom početku uporabe programa e-racuni.hr najprije uređujemo osnovne postavke kojima ćemo prilagoditi i osigurati ispravno djelovanje programa sukladno potrebama naše tvrtke. Postavke rada programa na razini tvrtke zadajemo u modulu |Postavke |Postavke tvrtke i vrijede za sve korisnike u našoj tvrtki.

Za postizanje što boljeg korisničkog iskustva s radom u programu na razini korisnika, u modulu |Postavke |Moje postavke u potpunosti možemo prilagoditi postavke korisničkog sučelja po svojoj mjeri. Ove se postavke mogu uređivati individualno po korisniku.

Osim što ćemo unosom osnovnih postavki prilagoditi ispravno djelovanje programa za svoju tvrtku, individualnom prilagodbom korisničkog sučelja znatno ćemo si olakšati korištenje programa i osigurati brzi uvid u najvažnije podatke o poslovanju bez dodatnih klikova.

Nakon što prilagodimo osnovne postavke, započeti možemo izdavati dokumente i voditi sve poslovne evidencije u programu e-racuni.hr.

 

1. Brisanje korisničkog računa i podataka

Ako ste otvorili testni korisnički račun za uporabu programa e-racuni.hr koji sada želite zatvoriti ili želite prekinuti pretplatnički odnos npr. zbog zatvaranja tvrtke/obrta bez korištenja usluge online arhiviranja podataka, svoj korisnički račun možete zatvoriti i time istovremeno izbrisati sve podatke koje vodite u programu e-racuni.hr.

Brisanje korisničkog računa može pokrenuti svaki korisnik s administratorskim ovlastima tj. ovlastima za uvid u pretplatnički status u programu e-racuni.hr.

Brisanje korisničkog računa i svih podataka pokrećemo u modulu |Postavke |Moj račun klikom na gumb Brisanje računa i podataka kao što je prikazano na slici u nastavku:

  
Brisanje korisničkog računa i svih upisanih podataka
  
  Slika 1: Brisanje korisničkog računa i svih upisanih podataka

Zahtjev za brisanje korisničkog računa bit će prihvaćen nakon potvrde identiteta korisnika koji je pokrenuo postupak brisanja korisničkog računa. Korisnik s administratorskim ovlastima stoga automatski zaprima kod za potvrdu zahtjeva za brisanjem korisničkog računa na e-mail i putem SMS poruke pri čemu se koriste kontaktni podaci korisnika upisani u program. Kod za potvrdu zahtjeva za brisanje korisničkog računa potrebno je upisati u polje kao prikazano na slici:

  
Brisanje korisničkog računa i svih upisanih podataka
  
  Slika 2: Brisanje korisničkog računa i svih upisanih podataka

Po unosu zaprimljenog koda potrebno je kliknuti na gumb Potvrda brisanja računa. Ako je upisan kod ispravan, korisnik zaprima obavijest da je zahtjev za brisanje korisničkog računa i podataka prihvaćen te da je postupak brisanja pokrenut:

  
Identitet korisnika je potvrđen i zahtjev za brisanjem korisničkog računa i podataka prihvaćen
  
  Slika 3: Identitet korisnika je potvrđen i zahtjev za brisanjem korisničkog računa i podataka prihvaćen

Po potvrdi brisanja korisničkog računa započinje 48-satni vremenski rok unutar kojeg se možete predomisliti i opozvati brisanje korisničkog računa. Brisanje možete opozvati klikom na poveznicu koju ste kao korisnik s administratorskim ovlastima tj. ovlastima za uvid u pretplatnički status zaprimili e-poštom prilikom potvrde zahtjeva za brisanje podataka.

Po isteku 48 sati korisnički račun i svi podaci bit će NEPOVRATNO izbrisani iz sustava.

Želimo li opozvati postupak brisanja korisničkog računa i podataka kliknemo na poveznicu koju smo zaprimili unutar e-mail poruke odmah nakon unosa koda za potvrdu brisanja:

  
Opoziv brisanja korisničkog računa i podataka
  
  Slika 4: Opoziv brisanja korisničkog računa i podataka

 

---
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024