Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi upute za uporabu  >  Banka  >  Rad s nalozima za plaćanje  >  Unos naloga za plaćanje

Unos naloga za plaćanje

Nalog za plaćanje možemo unijeti ručno ili izravno kreirati iz drugih programskih modula npr. ulaznih računa, putnih naloga, obračuna plaća i drugog dohotka, obračuna PDV, obračuna poreza na dobit i dr. i tako spriječiti moguće greške koje se pri ručnom unosu vrlo lako mogu dogoditi.

Za ručni unos naloga za plaćanje otvorimo |Banka |Nalozi za plaćanje gdje kliknemo na gumb Otvaranje novog zbirnog naloga i otvoriti će se sljedeća maska za unos podataka:

  
Ručni unos naloga za plaćanje
  
  Slika 1: Ručni unos naloga za plaćanje

U polja za unos upišemo sljedeće podatke:

Račun nalogodavateljaIz padajućeg izbornika tj. klikom na dropDown.gif izaberemo broj bankovnog računa iz kojeg ćemo izvršiti plaćanje. Ručni unos nije moguć, broj računa je prethodno potrebno unijeti u evidenciju bankovnih računa.
Opis zbirnog nalogaUpišemo željeni opis zbirnog naloga.

Unos potvrdimo klikom na gumb Unos naloga za plaćanje i nastavljamo s unosom podataka u sljedećoj masci:

  
  
Unos podataka u nalog za plaćanje
  
  Slika 3: Unos podataka u nalog za plaćanje

Polja za unos podataka o nalogodavatelju se automatski popunjavaju na temelju prethodno izabranog računa nalogodavatelja. Upisati moramo podatke o primatelju, broj računa primatelja, svrhu plaćanja te ostale podatke o plaćanju. Po završetku unosa kliknemo na gumb Dodaj nalog za plaćanje i zatim na gumb Prekini unos.

NazivUpišemo naziv primatelja uplate. Ako podatke o primatelju imamo upisane u šifrarniku partnera, tada ga možemo odabrati iz padajućeg izbornika koji će se prikazati odmah po unosu početnih slova iz naziva partnera.
Sjedište/MjestoAko primatelja izaberemo iz šifrarnika, automatski će se popuniti podatak o sjedištu. U suprotnome, podatak upišemo ručno.
Broj računa/Poziv na brojAko smo primatelja izabrali iz šifrarnika u kojem smo imali upisan i njegov broj bankovnog računa, tada se taj podatak automatski prenosi u ovo polje. U suprotnome, podatak unosimo ručno.
Vrsta primateljaOdredimo, je li primatelj pravna ili fizička osoba.
OpisUpišemo opis/svrhu plaćanja.
IznosUpišemo iznos plaćanja.
ValutaUpišemo datum plaćanja.
Šifra namjeneIz padajućeg izbornika izaberemo šifru namjene plaćanja.

Reference na stran

---
Zadnja sprememba 24.05.2024 14:53:39
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024