Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi upute za uporabu  >  Banka  >  Uvoz izvoda i pregled p...  >  Uvoz elektroničkih izvo...  >  Uvoz izvoda DPD pomoću ...

Uvoz izvoda DPD pomoću čarobnjaka

Datoteku pripremljenu u datoteci (xls, ods, csv) s izvodima moguće je uvoziti u programa bez prethodnog uređivanja strukture datoteke s izvodima.

Uvoz se napravi pomoću čarobnjaka za uvoz gdje je potrebno odrediti presliku stupaca iz datoteke u podatke na izvodu. Kada se preslika prvi puta napravi program zapamti redoslijed te ukoliko si izvozite podatke iz DPD aplikacije uvijek u istom formatu zatim pri sljedećem uvozu je potrebno samo provjeriti da li je preslika ispravna i možete nastaviti sa sljedećim korakom uvoza.

Funkcionalnost je namijenjena svim korisnicima koji si izvode iz DPD aplikacije izvoze u datoteci te trebaju brz i jednostavan način uvoza. Podatke je moguće uvoziti iz datoteke u formatu xls, csv ili ods.

U meniju |Banka |Uvoz izvoda-prometa izaberemo opciju Uvoz DPD datoteke:

  
Odabir uvoza
  
  Slika 1: Odabir uvoza

U nastavku je opisan postupak uvoza podataka po koracima kako ih predlaže čarobnjak:

1. Odabir i uvoz datoteke

Izaberemo DPD račun i datoteku za uvoz, te nakon toga kliknemo na gumb Naprijed:

  
Odabir datoteke za uvoz izvoda
  
  Slika 2: Odabir datoteke za uvoz izvoda

U slučaju da datoteka nije u pravilnom formatu ili je prazna nas program upozori na to. Isto vrijedi i kada je u datoteci više od 10.000 redova što je ograničenje pri ovom uvozu.

  
Datoteka je u pogrešnom formatu ili ne sadrži podatke
  
  Slika 3: Datoteka je u pogrešnom formatu ili ne sadrži podatke

2. Kontrola podataka

Nakon što smo datoteku uvezli, slijedi kontrola podataka i pravilna preslika podataka iz pojedinačnih stupaca iz datoteke u pravilne podatke za pripremu izvoda. S preslikom odredimo koje podatke iz datoteke želimo uvoziti na koje podatke bankvonog izvoda u programu.

U tablici na lijevoj strani su prikazani svi mogući atributi odnosno podaci izvoda koji se mogu dodati u programu.

  
Kontrola podataka i preslika
  
  Slika 4: Kontrola podataka i preslika

Kao što je vidljivo iz gornje slike u našoj datoteci se u stupcu A nalazi podatak o datumu. U tablici s lijeve strane odaberemo atribut datuma prometa i kliknemo na prijenos/presliku tog podatka te će se taj podatak prebaciti u tablicu s desne strane.

  
Kontrola podataka i preslika
  
  Slika 5: Kontrola podataka i preslika

Nakon toga nastavljamo s preslikom podataka iz datoteke u odgovarajuće atribute izvoda koje ćemo uvoziti.Preslika se radi po redoslijedu prvo za stupac A zatim B, C, itd. do zadnjega stupca u datoteci.Ukoliko se u datoteci nalazi podatak koji ne budemo uvozili u program odnosno podatak nije važan za uvoz izvoda, za svaki takav stupac u lijevoj tablici odaberemo opciju (preskoči stupac).Zatim označimo da li se u našoj datoteci u prvom redu nalaze nazivi stupaca te dodatno izaberemo format zapisa datuma i format zapisa decimalnih brojeva u datoteci.Kada smo sve označili i napravili presliku podataka, klikom na gumb Naprijed idemo na sljedeći korak uvoza.

3. Uvoz podataka

Na sljedećem koraku je još zadnja provjera i potvrda prije uvoza. Pomoću čarobnjaka se mogu uvesti novi DPD izvodi odnosno moguće je transakcije dodati na već postojeće DPD izvode u programu.

  
Konačni pregled podataka
  
  Slika 6: Konačni pregled podataka

4. Prikaz rezultata

U zadnjem koraku nam program prikaže pregled svih informacija o uvozu izvoda i moguća upozorenja ukoliko postoje.

  
Pregled informacija
  
  Slika 7: Pregled informacija

Po uvozu izvoda kurirske službe sa specifikacijom plaćanja pouzećem jednostavno možemo izvršiti likvidaciju odnosno povezati plaćanja s narudžbama kupaca i zatvoriti račune izdanih iz tih narudžbi.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 16.05.2024 14:07:20
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024