Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran  
e-računi upute za uporabu  >  Prodaja  >  Narudžbe kupaca  >  Praćenje statusa pošiljki

Praćenje statusa pošiljki

U svrhe praćenja poslanih pošiljaka, a osobito u slučaju internetske prodaje, u izborniku |Prodaja |Pregled statusa pošiljki dostupno je praćenje statusa pošiljki za koje smo u programu ispisali naljepnicu dostavne službe GLS, DPD, Hrvatska pošta, Packeta, Overseas Express, ..., i pakete otpremili putem dostavne službe.

Program omogućuje i integraciju s internet trgovinom, a ukoliko još nemamo vlastitu online trgovinu možemo izravno u programu aktivirati vlastiti online katalog za automatski uvoz narudžbi. Za te narudžbe zatim izravno iz programa ispisujemo naljepnice za kurirske službe u svrhe brže i lakše otpreme paketa.

Po ispisu naljepnice iz npr. narudžbe kupca status pošiljke postavlja se u početni status "Zahtjev u tijeku". Trenutni status pojedine pošiljke možemo pratiti putem izbornika |Prodaja |Pregled statusa pošiljki. Statuse možemo u svakom trenutku masovno provjeriti i ažurirati.

  
Pregled i pretraživanje pošiljki
  
  Slika 1: Pregled i pretraživanje pošiljki

Za lakšu orijentaciju, svaki je status pošiljke obojen drugačije. Popis svih statusa i boja pogledajte ovdje.

Korištenjem kriterija pretraživanja možemo tražiti podatke za svaku dostavnu službu pojedinačno (u slučaju ako poslujemo s više dostavnih službi), po statusu paketa, broju za praćenje, kupcu i razdoblju. Klikom na vezni dokument poveznica nas preusmjerava na dokument iz kojeg smo ispisali naljepnicu. Na dokumentu možemo pratiti sve promjene poslanog paketa klikom na ikonu parcellog.gif i podatke osvježiti:

  
Statusi pošiljke na dokumentu
  
  Slika 2: Statusi pošiljke na dokumentu


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 29.08.2023 13:52:48
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024