Prva stranica 
Natrag 
Naprijed 
Novosti 
 Kopiraj URL stranice 
 
Natisni stranNatisni stran / poglavje  
e-računi upute za uporabu  >  Postavke tvrtke  >  Postavke za slanje e-pošte

Postavke za slanje e-pošte

U izborniku |Postavke |Postavke tvrtke |Postavke za slanje e-pošte i u izborniku |Postavke |Moje postavke |Postavke za slanje e-pošte zadati možemo postavke elektroničke pošte na razini tvrtke ili na razini korisnika.

Preuzeto se za slanje izlazne pošte koristi preuzeti SMTP poslužitelj. Elektronička pošta šalje se izravno sa e-mail adresom pošiljatelja u zaglavlju poruke. Postavke izlaznog poslužitelja za slanje elektroničke pošte koristimo u slučaju kada imamo elektroničku poštu na domeni tj. poslužitelju koji ne dopušta slanje elektroničke pošte iz drugih SMTP poslužitelja. U tom slučaju otvaramo ili postavke korisnika (vrijede samo na razini korisnika) ili postavke tvrtke (vrijede za sve korisnike u toj tvrtki). Otvara se sljedeća stranica:

  
Postavke izlaznog poslužitelja za slanje elektroničke pošte
  
  Slika 1: Postavke izlaznog poslužitelja za slanje elektroničke pošte

Ako kvačiramo dodatnu funkciju Izlazna pošta se šalje od outbox@e-racuni.com. Adresa pošiljatelja umetnuta je u polje "Reply-To", svu e-poštu možemo slati na način, da se umjesto pošiljatelja koristi e-mail adresa outbox@e-racuni.com, a u dodatno polje "Reply-To:" automatski će se upisati vaša e-mail adresa. To znači, da kada će primatelj poruke odgovarati na vašu e-mail poruku, odgovor neće biti poslan na outbox@e-racuni.com već na vašu pravu e-mail adresu. Na ovaj način možete za slanje elektroničke pošte i dalje koristiti preuzetu poslužitelj SMTP.

U postavkama možemo osim preuzetog načina slanja birati i među dvjema dodatnim mogućnostima za postavke slanja elektroničke pošte iz programa:

1. Vaša elektronička pošta šalje se putem vašeg SMTP poslužitelja. Odabirom ove opcije morati upisati barem adresu vašeg SMTP poslužitelja, koji mora dopustiti slanje elektroničke pošte iz IP adresa poslužitelja e-racuni.com (kontaktirajte podršku). Umjesto ograničenja na IP adresu upisati možete korisničko ime i zaporku vašeg e-mail poštanskog sandučića pa će se program prije slanja elektroničke pošte prijaviti na poslužitelj SMTP. Unos broja porta nije obavezan, upišite samo u slučaju nestandardnih portova. Ako želite uspostaviti povezivanje putem šifriranog protokola SSL, tada morate ispred naziva poslužitelja upisati riječ ssl:, primjer ssl:smtp.moja-domena.hr.

Iz padajućeg izbornika možemo izabrati našeg ponuđača e-pošte, kao što prikazuje slika dolje:

  

Po odabiru našeg ponuđača (ukoliko je na raspolaganju), podaci o SMTP poslužitelju i portu će se automatski prenijeti u za to predviđena polja. Pripisati moramo još korisničko ime i zaporku za naš poštanski sandučić e-pošte:

  

Na poveznicama dolje opisani su najčešći primjeri korištenja vlastitog SMTP poslužitelja:

2. Izlazna pošta se šalje putem korisničkog računa na Gmail

Koristite vaš korisnički račun Gmail i vaša izlazna pošta slati će se putem postavki za Gmail na način da našu internetnu aplikaciju povežemo s Gmail računom. Detaljan opis postupka pogledajte na sljedećoj poveznici.


Reference na stran

---
Zadnja sprememba 11.03.2023 12:03:41
© E-RAČUNI d.o.o. 2003-2024